Sekine og Hugin er klar for Villingurstevnet

Det betyr mye for henne å kunne ri i A-klassen på hjemmebane

Tekst: Jofrid Åsland
Foto: privat

Sekine Brewster er 13 år, og bor på Gausel. Hesten hennes står hos Vikinghest på Jåttå.
– Jeg bor 5 minutter fra stallen, og jeg er i stallen hver dag, forteller Sekine. Hun har vært aktiv på konkurransebanen i to år nå. Før hun fikk hesten Hugin hadde hun hest på helfôr. Hugin fra Åsvin er en 11år gammel Vallak. Han er en 4-gjenger. – Hesten min liker å leke med andre hester. Han er en snill og rolig, sier eieren. Sekine fikk Hugin i august 2016. Hun har ridd siden hun var 6 år.

Trening mot egne mål

Under sist kvalifiseringsstevne i Villingur nådde ekvipasjen sitt store mål: A-kvalifiseringskravet.
– Jeg trener hver uke med Veronica Høgsveen Våland. Hver gang Nils –Christian Larsen har treninger på Forsand rir jeg for han. Jeg trener også med Ingeborg Steinnes Ivesdal, forteller Sekine. Hun rir stort sett hver dag og øver på oppavene hun får fra instruktørene. Det betyr mye for Sekine å ha A-kravet i boks, og få delta i eliteklassen under Villingurstevnet.

– Villingur er min hjemmeklubb, understreker den satsende rytteren. Hun skal også delta på NIHF Cup 2017 på Stord, Hrimnir stevnet, Pinse stevnet, St Hans stevnet og NM.

– Nå har jeg har oppnådd mitt mål: Å bli A kvalifisert med Hugin. Nå skal jeg lage meg et nytt mål sammen med Hugin.

Hvorfor hestedilla?

Sekine glad i dyr, og trives i stallmiljøet.

– Mamma meldte meg på ridekurs da jeg var 6 år, og siden har jeg holdt på med hest, forteller hun.