Fossanmoen ønsker velkommen

For 5. gang ønsker vi velkommen til gårds til worldrankingstevne

Vi takker Villingur for tilliten, og er stolte over å være vertskap for slike arrengement. Vi vil samtidig gi honnør til styret for god organisering av velfungerende stevner og til alle klubbens medlemmer for en kjempemessig dugnadsinnsats!
Det er 42 år siden vi begynte med islandshester. De siste 18 årene har dette vert fulltidsjobb.
Vi driver med rideleirer,ridekurs,firmabesøk,handicapridning,selskaper,overnattingsgjester osv.
Vi har blant annet flere ganger vert vertskap for Norsk Islandshestforening sine kurs for utdanning av instruktører og dommere. I disse dager blir det lagt ut på sporti invitasjon til hestekunnskapskurs og B-instruktør kurs som skal arrangeres her i oktober.
Vi hadde også internasjonal avlsutstilling for 3. gang nå i mai!

Uburen

foto: Stavanger Aftenblad

Sommerstid arrangerer vi rideturer opp til toppen av fjellet Uburen som strekker seg 416 meter opp fra Høgsfjorden sørvest for gården. Her er det en fantastisk utsikt over Ryfylkeøyene og helt til Karmøy på godværsdager.

Hesteoppdrett

Sikill fra Fossanmoen
Avlshingst
Foto: Fossanmoen webside

Det er kjekt for oss som oppdrettere å se så mange hester fra Fossanmoen gjør det bra på konkuransebanen. Vi har til enhver tid hester i de fleste prisklasser for salg. Alt fra gode tur og familiehester til topp konkuransehester og avlshopper og hingster.
Akkurat nå har vi 11 premierte hopper og 2 hingster. Vi bruker bare de aller beste hoppene i avl og får ca 4 føll pr år.
Vi har avlet 2 førstepremierte og 2 andrepremierte hingster. Av hopper har vi avlet en meget god førstepremiehoppe(8,38 for rideegenskaper) , mange andrepremierte, herav flere 4-gjengere, og mange 3 premierte hopper.

Vi gleder oss til fine dager under Villingurstevnet og håper på godt vær, gode resultater og mye smil og latter!
Hilsen Perly og Torstein