Carolin Storebø – livet med hestene

Villingurstevnet 2016
foto: Anny Husebø

tekst: Tine Askvik Lossius
Carolin Storebø og hesten Sikill frá Sigmundarstöðum har vært vårt toppbilde på hjemmesiden og facebook dette året. Det var full enighet om at dette bildet, som er tatt av Anny Husebø, var fantastisk flott, det ville vi bruke til å fronte Villingurstevnet ☺

Carolin Storebø er medlem og seniorrytter i naboklubben vår Faxi. Hun er aktiv konkurranserytter, har vært Norgesmester og eliterytter på landslaget.

Carolin og Sikill frá Sigmundarstöðum
Norgesmestre i 2013
foto: Tine Johansen

Vi setter stor pris på at Carolin deltar på Villingurstevnet, ikke bare det, hun deltar med FIRE hester !

Hest har vært en stor del av livet hennes. Den første hesten var konfirmasjonspresang, Embla fra Nordstrand. Embla fikk hun i 2006, og i 2008 fikk hun sin første konkurransehest Jörundur frá Feti. Carolin forteller at dette er hesten som utviklet henne som rytter. Jörundur var hesten som hjalp henne fra ikke å kunne ri islandshest til å bli blant topp fem i ungrytterklassen.

Det ble flere hester etter hvert, og da det ikke var plass til alle på Austevoll kjøpte Carolins familie en gård. Gården på Fitjar kalles Stall Vikamyr, og de har ikke angret en dag siden de flyttet der.

Carolin og Arnviður frá Hveragerði
foto: Anny Husebø

Fortell litt om hesten vi har bildet av på Villingurstevnet Carolin 🙂 ;
” Mitt siste år som ungrytter fikk jeg låne Sikill frá Sigmundarstöðum av Arild Haukanes før min bestemor Trine kjøpte han et år senere. Når jeg fikk låne den hesten ble jeg tre ganger norgesmester og ble tatt ut til å ri mitt første VM.”

Når Carolin så ble senior kjøpte hun to nye hester, Arnviður frá Hveragerði og Fjarki frá Breiðholti. Disse to er nå hennes konkurransehester.
Carolin har ingen planer om å slutte med hest, interessen har alltid vært der. Det endret heller ingenting at venninnen mistet interessen og heller dro på fest, Carolin satt heller i stallen og pusset utstyr, reiste på trening, kurs eller stevner.

Carolin og Fjarki frá Breiðholti
St Hansstevnet 2016
foto: Anny Husebø

Nå håper hun hoppa de har vil avle mange gode konkurransehester, så Carolin har ikke tid til noe annet enn HEST!

Lykke til på Villingurstevnet Carolin!